18 nov. 2011

Tema 52 - Tro och en Sagolik Jul

Alla hittar vi våra ljuspunker här i livet, vill du ser fler ljuspukter gå till Sinneskatten.


TroDet var flera år sedan jag tog denna bilden och jag tycker allt den är lite söt. Varför fira ni jul? Är det för er tro eller är det mer tradition eller både och?
I mitt inlägg på trädgårdsbloggen pratade jag om Kunskapens äpple och fick en intressant kommentar av Jah Hollis
Hörde på radion härom dagen om "satanistiska feminister” (vilket inte är så farligt som det kan låta för en del) som tolkade just den delen av skapelseberättelsen som något positivt. Alltså att kvinnan vågade ta del av ”kunskapens frukt”.
Samtidigt är det väl ingen upplyst människa som bokstavligen tror på skapelseberättelsen i vår tid?


Sagolik
Har du tänk på att "spam" egentligen betyder skinka och vad passar bättre än det till julen... men vanlig griljerade är då bättre.
Apropå spam fick jag ett just sådant spam meddelande om att vara med i en pepperkakstävling! Låter kul eller?
Läste vidar (visste inte det var spamvarnig på det och så står det .... " och så den självklara vinsten är en motorsåg". - Va tänkte jag och fick läsa en gång till, jo man skulle faktisk göra en pepparkaksmotorsåg!!!

Nja, då måste jag berömma min syster som gjorde Hagrids stuga - vad gör man inte för sina barn som är Harry Potter tokiga.Jul

Min dotter var så solt att hon varit med då jag byte hjul för nu vet hon skillnaden mellan hjul och jul!


Color Carnival

Nå hur kommer ni att fira jul och har du redan bokat in ett julbord? Jösses vad några ställe skall bre på inte bara på priset utan på ALLT.


Nu tror vi på en vit och sagolik jul!